Представници УНОПС на састанку код министарке Обрадовић

Представници Канцеларије уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у Србији, на челу са директорком Микелом Телатин, посетили су данас МДУЛС, где су са министарком Маријом Обрадовић разговарали о сарадњи на постојећим пројектима и унапређењу сарадње у наредном периоду.

Саговорници су се сложили да је досадашња сарадња на пројектима на којима УНОПС и МДУЛС сарађују била јако добра и размотрили могућност за њено унапређење и дефинисање нових пројеката у успостављању принципа добре управе, социјалне укључености и родне равноправности на локалном нивоу, уз подршку донатора.

Представници УНОПС обавестили су министарку да Влада Швајцарске планира наставак подршке развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености , који ће, поред осталог, бити усмерен и на неформалне женске мреже на локалном нивоу, где би главни партнер на пројекту био МДУЛС.

Министарка Обрадовић поздравила је идеју умрежавања жена лидера на локалу, умајући у виду да се око 150 жена у градовима и општинама налази на кључним местима, али оне имају позајмљену моћ и сада треба да покажу да су способне да те преузете послове и обављају.

Саговорници су се сложили да је стратешки важно повезати жене на челу јединица локалне самоуправе кроз конкретне пројектне активности, на чему ће заједнички радити у наредном периоду.