Промоција локала са фокусом на научне институције, таленте и њихова достигнућа

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је данас са директором Српске научне телевизије (СНТВ) др Живојином Петровићем, на његов захтев, о могућностима развоја сарадње у циљу промоције активности општина и градова са фокусом на популаризацији науке, образовања, културе и уметности и информисању.

 

Ружић је похвалио рад телевизије, посебно јер за циљ имају да знање, наука и култура добију централно место у медијском простору Србије. У те сврхе, потребно је успоставити тешњу сарадњу са јединицама локалних самоуправа како би се медији више информисали о њиховим програмима за грађане и привреднике.

 

Петровић је додао да се програм СНТВ емитује 24 сата, дању и ноћу кроз мноштво кабловских ТВ оператера и то широм Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Македоније, као и путем друштвених мрежа. Такође, напоменуо је да СНТВ окупља младе академце, истакнуте српске стручњаке, ентузијасте, научнике и уметнике, вођене истим циљем и идејом о креирању модерног, иновативног и на промене спремног друштва у Србији – друштва знања.