Раковчанима бесплатна интернет зона као награда за „Узми рачун и победи“

Грађани београдске општине Раковица добили су данас бесплатну вај-фај зону јер је та општина била једна од 12 из целе Србије које су послале највише рачуна у наградној игри „Узми рачун и победи“. Раковчани од данас у локалном парку имају такозвано „вај-фај дрво“, јер су у недавно завршеној наградној игри, били осми „највреднији“ у слању рачуна у целој Србији.

 

Отварању зоне бесплатног интернета присуствовао је и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, који је том приликом рекао новинарима како му је изузетно драго што Раковчани имају тај ниво свести за борбу против сиве економије. Оно што је важно за Раковицу, нагласио је министар, јесте да је ова општина једина од 17 београдских општина ушла у 12 најбољих у целој Србији.

„То је за свако поштовање и подстицај да грађани на свим другим београдским општинама наставе да учествују како би довели финансијску дисциплину на ниво који је потребан“, истакао је Ружић.

Он је посебно похвалио општине Бела црква, Бела Паланка, Голубац, Пландиште и Димитровград које су поред „вај-фај дрвета“ добили по 20.000 евра за одређене инфраструктурне пројекте по њиховом избору, било да се ради о вртићима, школама или слично.

„Дугујем велику захвалност досадашној министарки а садашњој премијерки Ани Брнабић, која је са својим тимом покренула реализацију тог пројекта и помогла да се он спреведе у дело у најбољем интересу свих грађана“, поручио је Ружић.

 

Председник општине Раковица Владан Коцић рекао је да је парк на углу Борске и Улице Велизара Станковића, где је дрво постављено, одабран петицијом Раковчана те да је зато то најбоље место за њега.

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић је честитао Раковчанима и рекао да је борба против сиве економије повезана и са стандардом живота. Како је навео, у ребалансу буџета у Скупштини града који је прошле недеље усвојен, приход од пореза је милијарду и 900 милиона већи од планираног, по истим стопама које су биле прошле године.

„То значи и да је дошло до веће броја запослених и већих плата“, поручио је Никодијевић.