Реконструисан мост преко Лепенице, подршка из Фонда за локал

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић присуствовао је данас отварању реконструисаног Каменог моста преко Лепенице у Крагујевцу, за који је Министарство из Фонда за локал определило 10 милиона динара.

Министар Бранко Ружић и градоначелник Радомир Николић у обиласку

“Велико је задовољство бити у Крагујевцу поводом завршетка санације моста који је симбол и културно добро Крагујевца. Пре извођења радова на санацији мост је, са аспекта стабилности, сигурности и функционалности био угоржен и оштећен, па му је носивост била смањена, а саобраћај ограничен”, рекао је министар Ружић.

Он је додао да је Градска управа увидела потребу да се овај мост обнови, израдила потребну пројектно-техничку документацију, а с обзиром да је мост под заштитом Завода за заштиту споменика културе, обезбедила  потребну сагласност.

“Искористио бих прилику да похвалим управу Крагујевца која је веома брзо и ефикасно реализовала пројекат, али и извођача радова који је у року завршио радове”, рекао је министар.

Овај мост је први армирано-бетонски мост у Србији. Изградња овог моста је почела у месецу мају 1921. године, а завршен је две године касније.

Министар Ружић је подсетио и да је ове године из Фонда за локал подржано 77 пројекта са укупно око 490 милиона динара.