Ружић: Ефикасна управа мора бити стандард

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је данас да ефикасна и услужна локална самоуправа мора да буде стандард, као и да је Предлог закона о Националној академији револуционарна ствар за наше грађане.

 

Он је, на скупу о управљању људским ресурсима, нагласио да му је драго што се говори о теми која је суштински важна за све планове које је поставило његово Министарство.

„Не говоримо о политици, већ о људима који, послом који обављају, директно утичу на животе наших грађана. Радимо на томе да трансформишемо локалну самоуправу у модерну, способну, економичну и одговорну“, рекао је Ружић.

Министар је додао да очекује да ће се ускоро у парламенту наћи и измене и допуне Закона о запосленима у АП Војводини и јединицама локалне самоуправе, будући да оне, како је рекао, доносе унапређење потребно за даљи рад Националне академије.

„Управа и службеници морају да хватају корак са токовима, како би одговарали на захтеве приватног сектора и грађана. Свесни смо да само добри и мотивисани кадрови, адекватно распоређени, обезбеђују ефикасност, каква је потребна за шири друштвени развој“, рекао је Ружић.

Зато је жеља, каже министар, да искуства, моделе и знање у управљању људским ресурсима из ЕУ, уградимо у наше системе на свим нивоима.