Ружић и Скот за наставак досадашње успешне сарадње

Министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић разговарао је данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава, Кајлом Скотом о приоритетима из делокруга рада Министарства, као и могућностима за наставак и унапређивање досадашње успешне сарадње.

 

Амбасадор Скот изразио задовољство успешном сарадњом са Владом Србије и Министарством у претходних неколико година, посебно на реформи инспекцијског надзора кроз Пројекат за боље услове пословања Америчке агенције за међународни развој (USAID BEP). Амбасадор је изразио наду да ће се рад на овом пољу успешно наставити, а саговорници су се сложили да је изузетно значајан следећи корак ка успостављању и примени јединственог информационог система еИнспектор.

Говорећи о приоритетима у раду Министарства, министар Ружић је истакао да је фокус усмерен на законодавне активности из области функционисања јединица локалних самоуправа и заштите мањинских права, као и рад на централизацији система матичних књига у Србији. Он је истакао да је једна од сталних активности у Министарству и константан рад на унапређењу Јединственог бирачког списка, као и да је у приоритету Владе Републике Србије стална борба против корупције.

На састанку је било речи и о могућностима за покретање пројекта унапређења квалитета рада јавне управе кроз примену Америчког индекса задовољства потрошача (ASCI). У имплементацији пројекта би била коришћена америчка знања и искуства, а сам пројекат би био усмерен на континуирано праћење услуга које грађанима пружа јавна управа. Пројекат би био усмерен на централни и локални ниво кроз праћење услуга уз делокруга рада полиције и правосуђа на централном нивоу и здравствене и социјалне заштите, комуналних услуга и услуга које пружају градови и општине, на локалном нивоу.

Саговорници су изразили наду да ће оваквих конструктивних састанака бити и у будућности, а на крају посете, Амбасадор Скот је министру Ружићу пожелео много среће и успеха у раду.