РУЖИЋ: КЊАЖЕВЦУ ПОДРШКА ЗА НАБАВКУ МОБИЛНИХ ПРОТИВПЛАВНИХ СИСТЕМА

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић посетио је општину Књажевац и обишао радове на уређењу управне зграде ЈКП “Стандард”, чија се изградња финансира из Фонда за локал Министарства. Министар је најавио за ову годину подршку  у превенцији поплава.

Министар Бранко Ружић и председник општине Књажевац Милан Ђокић

Током посете Књажевцу, министар је истакао добру сарадњу са локалним руководством која је резултирала изналажењем решења за изазове са којима се управа суочавала. “Пре две године финансирали смо Фестивал културе младих са 1.6 милиона, прошле смо одобрили средства за уређивање управне зграде ЈКП „Стандард“ са 10 милиона, а ове године смо определили 2.3 милиона за набавку мобилних противплавних система, а очекујем да се започну радови на уређивању Градске пијаце”, рекао је Ружић.

Истакао је да овакви пројекти доприносе квалитетнијим услугама, привлачењу нових инвестиција и општем задовољству грађана животом у Књажевцу.

Задовољство ми је што сам као министар задужен између осталог и за развој локала радио на доношењу системских закона којима мењамо начин размишљања запослених у управи. Сада је јасно да грађани нису курири, већ да смо ми њихов сервис и да морамо да се усавршавамо константно и примењујемо нове технологије, јер живот тече и морамо хватати корак с временом и бити подршка грађанима, а не кочничар”, казао је он.