Ружић: Конкретни резултати у реформи јавне управе, утврђујемо план за наредни период

„Реформа јавне управе је један од основних елемената структурних реформи јавног сектора које спроводимо у циљу дугорочне одрживости јавних финансија и здравог привредног амбијента. Крајњи циљ је стварање ефикасне, сервисно орјентисане јавне управе у служби грађана и њихових потреба“ рекао је министар Бранко Ружић отварајући радионицу израду новог Акционог плана за спровођење Стратегије реформе јавне управе за наредни двогодишњи период 2018-2020. године.

 

Министар је истако да је фокус у претходном периоду стављен је на оптимизацију јавне управе и модернизацију јавних услуга, а успостављање размене службених евиденција, једношалтерског система, координација инспекција, унапређење процеса рада и управљања јавним политикама и стабилне јавне финансије само неки од резултата спровођења реформи у протекле три године.

„Оно што је сада важно јесте да јасно сагледамо где се налазимо у 2017. години и на основу идентификованих недостатака померимо се још даље у постизању планираних циљева из Стратегије реформе јавне управе“ поручио је Ружић.

Радионицом за израду новог Акционог плана за спровођење Стратегије реформе јавне управе за наредни двогодишњи период од 2018-2020. године Министарство је почело консултације и рад на утврђивању овог документа са представницим 12 невладиних организација које су изабране преко јавног позива, као и са представницима Сталне конференције градова и општина.

Поред представника невладиног сектора, на Акционом плану раде и представници свих органа државне управе – министарства, посебних организација и служби Владе.