РУЖИЋ: ЛАЗАРЕВАЦ ДОБИО ЈЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО, ЗА БРЖЕ И ЕФИКАСНИЈЕ УСЛУГЕ ГРАЂАНИМА

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић  и министарка правде Грузије Теа Цулукиани отворили су данас Јединствено управно место у Лазаревцу, чије је отварање подржало Министарство државне управе и локалне самоуправе са 8,65 милиона динара.

Лазаревац је прва општина која је створила Jединствено управно место, од њих 8 које смо као Министарство прошле године финансирали са укупно 52 милиона динара. То значи да грађани више неће обилазити 8 различитих шалтера у четири институције, већ ће  све пронаћи на једном месту разговарајући са једним службеником за посао који треба да заврше”, рекао је Ружић и изразио задовољство због доласка грузијске министарке на отварање.

Министар Ружић је најавио до ће у наредних 10 дана бити расписан нови јавни позив за доделу средстава за Јединствено управно место  и додао да је укупно опредељено за ову годину  45 милиона динара.

Министар Ружић и министарка правде Грузије Цулукијани у обиласку ЈУМ у Лазаревцу

Он је позвао општине и градове да се пријаве и својим грађанима обезбеде овакво место на коме ће моћи да добију брже услуге.

Министар Ружић је истакао да је Грузија један од лидера у пружању модерних и ефикасних услова грађанима и изразио задовољство досадашњом сарадњом са грузијским министарством.

„Управа треба да буде подршка сваком грађанину ове земље, да осигура једнаке услове и могућности у животу, без обзира где живи. Зато инвестирамо у оваква места у циљу да обезбедимо једнаке услове и могућности за све“, рекао је министар Ружић.

Министарка правде Грузије Теа Цулукиани, која борави у посети Србији, истакла је да јој је задовољство што је са министром Ружићем отворила Јединствено управно место у Лазаревцу.

„Драго ми је да смо успели да релизујемо споразум који су два министарства потписала пре две године, а данашње отварање је један од резултата тог споразума“, рекла је она.

Министар Ружић је на састанку са министарком Цулукиани рекао је да је Србија захвална Грузији на томе што није признала једнострано проглашену независност Косова и на принципијелном ставу у вези са чланством тзв.Косова у Унеску и Интерполу.