РУЖИЋ ОТВОРИО ЈЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић отворио је данас Јединствено управно место у Белој Паланци, које ће грађанима у овој општини омогућити да на једном месту, брже и ефикасније, заврше послове које имају са управом.

Министарство државне управе и локалне самоуправе је овај пројекат подржало са 5,2 милиона динара.

„Драго ми је што ће и грађани Беле Паланке сада  имати једно место на коме ће завршавати послове које имају са управом и више неће морати да обилазе неколико различитих институција. На тај начин штедимо и време и новац наших грађана”, рекао је министар Ружић.

Он је подсетио да је ово пето Јединствено управно место, које је отворено уз подршку Министарства.

Грађани Беле Паланке моћи ће да на Јединственом управном месту да добију потребне изводе, поднесу захтеве за дечији додатак, социјалну помоћ, овере документа…

Министарство државне управе и локалне самоуправе покренуло је овај пројекат 2018. године, када је са 52 милиона динара као пилот пројекат подржано осам локалних самоуправа у отварању Јединственог управног места. Подршку градовима и општинама у отварању ЈУМ-а, наставили смо и у 2019. години, када смо подржали још шест градова и општина са укупно 45 милиона динара, а у 2020. години за тај пројекат намењено је 30 милиона динара.