РУЖИЋ ОТВОРИО ЈЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО У КРУШЕВЦУ

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић отворио је данас Јединствено управно место у Крушевцу, што значи да ће грађани у том граду сада моћи  на једном месту, брже и ефикасније да заврше послове које имају са управом.

Министарство државне управе и локалне самоуправе подржало је адаптацију простора и формирање Једиственог управног места у Крушевцу са 5,5 милиона динара у оквиру Програма „Успостављање јединственог управног места у јединицама локалне самоуправе и градским општинама“.

Министар Ружић рекао је на отварању да је ово седмо по реду Јединствено управно место, које је отворено уз подршку Министарствa.

„Јединствено управно место као концепт представља још један корак даље ка циљу којем тежимо – да грађанима сусрет са управом учинимо још пријатнијим, да се услуге пружају грађанима на професионалнији и бржи начин, и да грађане не малтретирамо да иду од институције до институције да завршавају послове, већ то обаве, као овде, у Крушевцу, на једном месту“, рекао је Ружић.

Министарство државне управе и локалне самоуправе покренуло је овај Програм 2018. године, када је са 52 милиона динара као пилот пројекат подржано осам локалних самоуправа у отварању Јединственог управног места. Подршку градовима и општинама у отварању ЈУМ-а, наставили смо и у 2019. години, када смо подржали још шест градова и општина са укупно 45 милиона динара.