РУЖИЋ ОТВОРИО ЈЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО У ШАПЦУ

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић отворио је данас у Шапцу Јединствено управно место, на коме ће грађани моћи брже и ефикасније да заврше своје послове са управом.

Тај пројекат Министарство је подржало са седам милиона динара.

„Циљ свега што радимо је будемо бржи, ефикаснији и бољи за наше грађане“, рекао је министар.

Ружић је рекао да је за три године у фонду за Јединствено управно место обезбеђено 127 милиона динара, како би помогли локалним самоуправама да уреде једно место за пружање услуга грађанима.

„Циљ је да грађани не обилазе различите институције на различитим местима и да на тај начин троше своје време и новац“, рекао је министар Ружић.

Додао је и да ће ново Јединствено управно место олакшати рад запосленима, а грађанима донети веће задовољство у пословима са управом.

Министарство државне управе и локалне самоуправе покренуло је овај пројекат 2018. године, када је са 52 милиона динара као пилот пројекат подржано осам локалних самоуправа у отварању Јединственог управног места. Подршку градовима и општинама у отварању ЈУМ-а, наставили смо и у 2019. години, када смо подржали још шест градова и општина са укупно 45 милиона динара, а у 2020. години за тај пројекат намењено је 30 милиона динара.