РУЖИЋ ОТВОРИО ЈЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО У УЖИЦУ

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић отворио је данас Јединствено управно место у Ужицу,  што значи да ће грађани у том граду сада брзо, ефикасно и на једном месту моћи да заврше послове које имају са управом.

Ружић је рекао да је отварање Јединственог управног места у Ужицу Министарство подржало са осам милиона динара.

“Драго ми је што данас овде отварамо Јединствено управно место и користим прилику да похвалим Ужице на брзо завршеном послу. Ужице је уредило овај простор, како би олакшали посао грађанима који више неће морати да обилазе неколико различитих институција, већ ће сада своје административне послове моћи да заврше овде, на једном месту, штедећи своје време“, рекао је министар Ружић, који је Јединствено управно место отворио заједно са градоначелницом Ужица Јеленом Раковић Радивојевић.

Подсетио је да је ово осмо Јединствено управно место у Србији, које је отворено уз подршку Министарства.

„Наш циљ је да сусрет са управом буде још пријатнији за наше грађане, да добију професионалну и  брзу услугу”, рекао је он.

Министарство државне управе и локалне самоуправе већ трећу годину за редом подржава отварање Јединствених управних места широм Србије.

Пре отварања ЈУМ-а Ружић се састао са новом градоначелницом Ужица Јеленом Раковић Радивојевић, која је прва жена на месту градоначеника тог града, са којом је разговарао о реформи јавне управе и начинима да локалне самоуправе буду још ефикасније у пружању услуга грађанима.

„Ужице прати принципе реформе јавне управе, зато и јесте добитник годишње награде Министарства за транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе“ , оценио је министар Ружић.

Додао је важно да грађани виде да је управа ту због њих и навео да је Министарство из Фонда за локал са три милиона динара подржало и пројекат реконструкције партера испред Народног музеја у Ужицу.

Министар Ружић ће након Ужица, обићи и Косјерић, где је Министарство из Фонда за локал подржало пројекат унапређења енергетске ефикасности зграде Општине Косјерић, са 5,5 милиона динара.