Ружић: Пирот пример здраве градске управе

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић посетио је град Пирот и општину Бабушница и са челницима локалних самоуправа разговарао о функционисању управе, проблемима са којима се суочавају и начинима да се превазиђу.

Ружић се састао са замеником градоначелника Пирота Видојком Панајотовићем, а обишао је и Услужни центар за грађане. Истакао је да Градска управа Пирота одговара на све изазове који се појаве у функционисању једне здраве градске управе.

Он је рекао и да је Министарство државне управе и локалне самоуправе упознато са недостатком радника у Градској управи Пирот и подсетио да је надлежна комисија за годину дана одобрила 13 радних места градској управи и јавним предузећима.

“Питање новог запошљавања добиће постепено позитиван епилог, јер је Пирот рационалан и има финансисјких потенцијала да се нова радна места покрију буџетом. На некој од следећих комисија Владе имаћемо на дневном реду и Град Пирот”, рекао је министар.

Ружић је додао да је Пироту из Фонда за локал прошле године за Е -управу одобрено три милиона динара, као и да је да одобрено је 5,2 милиона динара за Јединствено управно место, како би се све процедуре и услуге за грађане објединиле на једном месту.

“Поред тога из кабинета који води Славица Ђукић Дејановић одобрено је 13,1 милион динара за предшколску установу Чика Јова Змај”, рекао је Ружић.

Заменик градоначелника Пирота, Видојко Панајотовић, рекао је да град има одличну сарадњу са ресорним министарством на чијем је челу Бранко Ружић, и рекао да је са министром разговарао о решавању проблема запошљавања нових радника у локалној самоуправи с обзиром да је и даље на снази забрана запошљавања.

Ружић је у Бабушници разговарао са председницом те општине Слађаном Николић, а имао је и радни састанак са локалним руководством о пројектима који би требало да буду реализовани.

Министар Ружић је подсетио да је из Фонда за локал финансиран пројекат енергетске ефикасности фикслутурне сале у школи у Бабушници.

Са челницима Општине разговарао је и о проблему броја запослених у локалној самоуправи, али и изградњи путних праваца према Пироту и Белој Паланци.