Ружић: Преко 170 пријављених пројеката за Фонд за локал

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић обишао је данас општину Жагубица и разговарао са руководством и запосленима о раду ове локалне самоуправе у циљу постизања квалитетнијих услуга према грађанима.

Он је истакао да је Министарство за подршку локалу ове године обезбедило чак 320 милиона динара за помоћ у изградњи и реконструкцији комуналне инфраструктуре, школских, предшколских, културних, спортских и других објеката којима ће се унапредити квалитет живота грађана, за брже увођење еУправе, као и за обезбеђивање прилаза у јавним установама и службама лицима са посебним потребама.

„Презадовољан сам одзивом и ажурношћу локалних самоуправа у пријави пројеката, јер је стигло чак 170 пројеката из 145 локалних самоуправа“, рекао је министар и додао да ће надлежна комисија бити „на слатким мукама“ у доношењу коначних одлука.

Министарство мора да развија тешњу сарадњу са општинама и градовима, с једне стране како би проверавало да ли се све активности из реформе јавне управе спроводе у корист грађана, а са друге стране да за исте пружи сву неопходну подршку.

„Поједине општине се не налазе у завидној позицији, а још смо и имали рационализацију броја запослених у претходном периоду“, рекао је Ружић додавши да је стога важно да све јединице локалне самоуправе осете подршку надлежног министарства у свим изазовима кроз које пролазе. „Битно је да схватимо да смо сви ту на истом задатку, због грађана Србије“, казао је он.

Председник општине Сафет Павловић истакао је да несебична материјална и логистичка подршка Министарства свакако доприноси лепшем и бољем животу мештана жагубичке општине.