Ружић: Реформа система плата комплексна, али значајна за увођење реда

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је са представницима Мисије ММФ, предвођеном Џејмсом Руфом, о активностима из аранжмана Србије са том међународном финансијском институцијом.

 

Ружић је истакао да је реформа система плата комплексна, али и значајна како би се увео ред у систем који до сада није обезбеђивао адекватно управљање кадровима и новцем, као и правично вредновање рада.

Министар је и истакао да је најважнији део те реформе израда Нацрта закона о запосленима у јавним службама, који је тема сложеног консултативног процеса како са синдикатима, тако и са државним органима.

„Читава реформа система плата довешће до уједначавања плата запослених који обављају исти посао, као и системског повећања у складу са уштедама“, рекао је Ружић и додао да ће се први пут уважити и квалитет рада запослених који може резултирати већим платама.

Ружић и Руф су разговарали и о финансијској ситуацији општина и градова и сложили се да је за решавање њихових дугова потребно донети системско решење.