Ружић: Реконструисана скупштинска сала у Чачку уз подршку Фонда за локал

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић обишао је данас реконструисану скупштинску салу у Чачку, за чије је уређење из Фонда за локал опредељено 12 милиона динара.

Министар је присуствао и првом догађају у обновљеној сали Скупштине града Чачка и уручио уговоре о додели подстицајних средстава пољопривредницима чачанског краја.

Свечано уручење уговора о подстицајима пољопривредницима у реконструисаној скупштинској сали

“Као министар увек сам задовољан када смо у прилици да неку локалну самоуправу подржимо у напорима да унапреди квалитет услуга које пружа, услове рада за запослене и услове живота грађана. То чинимо кроз посебан програм Министарства – Фонд за локал, из ког смо са 12 милиона динара подржали и реконструкцију ове сале коју не користе само одборници за свој рад, већ се у њој венчавају младенци и на располагању је и за различите врсте скупова и конференција“, истакао је он.

Оценио је да се у новој сали данас види како једна локана самоуправа на добар начин брине о својим грађанима, у овом случају пољопривредницима, јер ће захваљујући овим подстицајима њих 20 купити тракторе.

„То и јесте сврха управа у градовима и општинама, да брину о потребама грађана, воде рачуна о економском, инфрастуктурном и сваком другом развоју, односно да пружају ефикасне услуге суграђанима и суграђанкама“, рекао је он.