РУЖИЋ СА КУСТУРИЦОМ О СНИМАЊУ ФИЛМА О ЈАСЕНОВЦУ

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је на Мећавнику са режисером Емиром Кустурицом о снимању филма о Јасеновцу и истакао да је подршка овом пројекту важна како би показали да жртве Јасеновачких логора нису заборављене.

Ружић је рекао и да та страшна историјска трагедија и никада до краја испиричана прича оптерећује и данашње генерације.

“Жртве заслужују да их се сећамо са пијететом и верујем да је уметнички приступ овој теми, какав само геније попут Кустурице може да има, најмање што можемо у овом тренутку да подржимо, како бисмо се суочили са овом темом и на достојан начин показали да нисмо заборавили на Србе, Јевреје, Роме и све оне који нису били по вољи злочиначком усташком режиму”, рекао је министар Ружић.

Он је додао и ће овај филм подсећати и опомињати да никада више не дозволимо да на такав начин страда неко због свог етничког порекла, боје коже или религије.

Министар Ружић је на Мећавнику боравио са министром заштите животне средине Гораном Триваном, а током обиласка Морке Горе, истакао је да су екологија и зелена економија мотор развоја Србије.

“Најбољи доказ за то и драгоценост коју Србија поседује јесте и Парк природе Мокра Гора, која представља симбиозу свих сфера друштва, државне одговорности, приватне иницијативе, културних вредности и туристичких потенцијала”, истакао је Ружић.