РУЖИЋ У ЗРЕЊАНИНУ:  ПОДРШКА ПРОЈЕКТИМА ОПШТИНЕ, УСКОРО И ЗАПОШЉАВАЊЕ НОВИХ ИНСПЕКТОРА

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић посетио је данас седиште Средњобанатског округа, Град Зрењанин, где је одржана редовна, 29. по реду, седница Координационе комисије за инспекцијски надзор.

“Војводини недостаје око 210 инспектора и сад са одлуком Владе полако крећемо у попуњавање тих места”, рекао је министар Ружић истичући да то није никакав трошак државе, већ инвестиција у бољу контролу онога шта једемо, пијемо, где нам деца уче и слично.

Напоменуо је начелницима да је потребна и подршка у повећању разумевања општина и градова о потреби измена и усаглашавања назива насеља широм Србије, што је важан посао у оквиру измена и допуна Закона о територијалној организацији.

Ружић је разговарао и са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем о активностима ове локалне самоуправе. Кроз Фонд за локал Министарства подржано је уређивање и проширење пијачног простора са 16.000.000 динара.

Министар је нагласио да је Фонд и створен управо како би се подржале општине у решавању дугогодишњих проблема и олакшала свакодневница грађанима. “На тај начин, општине могу више да усмеравају капацитете и средства у убрзавање и већи квалитет услуга које пружају суграђанима”, рекао је министар Ружић.