Ружић закључио ЈБС за изборе који следе

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић закључио је 16.фебруара 2018. године у поноћ Јединствени бирачки списак за изборе за одборнике Скупштине града Београда и општина Аранђеловац и Бор и Градску општину Севојно који ће бити одржани 4. марта 2018. године.

Грађани захтеве за упис или промену података у јединственом бирачком списку подносе општини по месту пребивалишта која доноси одговарајуће решење до закључења бирачког списка 16. фебруара 2018. године односно 15 дана пре дана одржавања избора.

Од закључења бирачког списка 17. до 28. фебруара 2018. године, односно 72 часа пре дана одржавања избора решења доноси Министарство државне управе и локалне самоуправе, а грађани захтеве за упис или промену података могу да поднесу општини по месту пребивалишта или Министарству.

Министар позива грађане и грађанке са пребивалиштем на територији града Београда и општина Аранђеловац и Бор и Градске општине Севојно да на време изврше проверу да ли су уписани и ако јесу, да ли су им уписани тачни подаци у јединственом бирачком списку. Провера се може извршити непосредно у општини у којој имају пребивалиште или електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправеhttps://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal