Са начелницима округа о еЗУП-у

Администрације у градовима и општинама које су приступиле еЗУП-у, користиле су овај систем да би размениле податке за више од 200.000 упита грађана/странака, речено је данас на састанку који је у Српско-корејском информатичко приступном центру одржан са начелницима управних округа поводом коришћења е-ЗУП-а у пословању локалних самоуправа.

Државни секретар Зоран Касаловић је у разговору са начелницима управних округа нагласио да су службеницима у локалним самоуправама преко еЗУП-а доступни подаци из осам база података које воде различите институције, што им у великој мери олакшава посао.

Састанак са начелницима управних округа око примене Е-Зуп-а

„Велики број општина се прикључило овом систему, значајан број га користи у свакодневним пословима које имају са грађанима, али наш циљ је да све локалне администрације, у стопостотном проценту користе овај систем, јер то је начин да послове обављају лакше и брже у корист грађана Србије“, рекао је он.

Касаловић је нагласио да је улога управних округа веома значајна у смислу комуникације и координације активности око реформе.

„Од вас очекујемо да искористите све своје формалне и неформалне контакте које имате са градским и општинским управама, утврдите који су проблеми са којима се сусрећу у коришћењу еЗУП-а, како бисмо у најкраћем року нашли начине да их превазиђемо, јер нашим грађанима је потребна ефикасна управа коју смо ми дужни да обезбедимо“, поручио је Касаловић.