Стевић: Петровац на Млави успешно следи реформу јавне управе

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић изјавио је данас да Петровац на Млави одговорно спроводи све активности на реформи јавне управе.

 

Стевић је, приликом посете овој општини, оценио да су људи који управљају овом локалном самоуправом свесни да ефикасна управа, не само да утиче на задовољство грађана услугама које им општина пружа, већ и да увеликој мери утиче на локални економски развој.

„Петровац на Млави је завршио препис матичних књига у електронски облик у потпуности, фунционише и сервис за пријаву новорођенчади из породилишта „Бебо добро досла на свет“, а врло брзо ће бити повезани и на обједињену базу података еЗУП, што ће омогућити службеницима да размењују документа, изводе, уверења са другим органима, а не да их траже од грађана“, појаснио је Стевић.

Говорећи о подршци државе локалном економском развоју Стевић је рекао да Влада Србије максимално помаже развој свих делова Србије, чиме показује да јој је стало до свих грађана, али и указао да и саме локалне самоуправе морају да имају иницијативе у овом смислу, јер имају механизме и законску обавезу да улажу у развој својих средина.