Студенти Правног факултета завршили стручну праксу у МДУЛС

Студенти Правног факултета Универзитета у Београду завршили су стручну праксу у Министарству државне управе и локалне самоуправе, а министар Бранко Ружић поручио им је да су им врата Министарства увек отворена и да увек могу да питају за савет или препорку.

„Ви сте први студенти на стручној пракси са Правног факултета у неком органу државне управе. Надам се да сте ту прилику добро искористили, а и да смо се ми као државна институција показали као добар и атрактиван послодавац код кога ће неки од вас можда и да раде у будућности“, рекао је министар током онлајн сусрета са студентима.

Навео је да је ванредна ситуација мало померила првобитне планове око похађања праксе и да се због тога званично завршава 1. јуна, уместо 10. априла, додао да су студенти више праксу спроводили онлајн, него на лицу места.

„Баш због таквих околности, желим да вам кажем да су врата Министарства за вас отворена, да остварене контакте са супервизорима пробате да одржавате, као и да увек питате за савет, препоруку, уколико вам буде потребно“, поручио је министар.

Навео је да је потребно да студенти из Министарства упамте да од функционалности управе зависи развој свега у држави, као и да реформа већ даје резултате и да смо далеко од старих прича о километарским редовима.

„Такође, важно је да знате да су кључни су људи. Драго ми је да сте имали прилику да сарађујете са правим државним службеницима и надам се да сте имали пријатно искуство које ће променити онај нефер имиџ који наши службеници имају“, рекао је он.

Како је додао, будући да ова стручна пракса даје одређени број поена на Факултету, Министарство ће студентима издати и сертификат о похађању студентске стручне праксе.

„Ми ћемо наставити да пружамо подршку и другим студентима да остваре квалитетно студирање уз практична искуства јер верујемо да је то пут који управи може да обезбеди компетентност будућих кадрова, али и студентима да пружи бољу стартну позицију у запошљавању и обављању послова радног места у управи“, истакао је Ружић.