Турски текстилци у Младеновцу

У Младеновцу је одржан састанак са представницима турске текстилне фирме „Zeyteks & Truva“, заинтересоване за улагање у Младеновац. Овај састанак одржан је на предлог државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Бојана Стевића.

 

Представници градске општине Младеновац, града Београда и Владе Србије упознали су турске инвеститоре са тренутним статусом фирме „Развитак“ за чију су куповину заинтересовани, саобраћајном инфраструктуром Младеновца и кадровским потенцијалима за ову грану привреде, након чега су обишли објекат и земљиште некадашње конфекције „Развитак“.

„Оно што смо данас видели на локацији у Младеновцу изгледа одговарајуће за наше потребе. Планирано је да се отвори фабрика за производњу одеће и да се запосли око 200 радника, а кроз пет година укупно њих 700. То је значајно за општину Младеновац као и за сам буџет који ће имати додатни приход. Раније је одржан састанак у Министарсву привреде које ће максимално бити укључено у реализацију довођења овог инвеститора. Србија је захваљујуци Влади и досадашњем премијеру а сада председнику Србије, постала погодно тло за инвеститоре из иностранства“, истакао је државни секретар Бојан Стевић.

По завршетку састанка у општини Младеновац, делегација из Турске ће се састати са представницима града Београда и Владе Србије. Договор око ове инвестиције зависиће пре свега од директног договора купца и продавца некадашњег „Развитка“, турске компаније и садашњих власника из Словеније, али и од аранжмана који турски инвеститор склопи са Владом Србије.