У Димитровграду откривена табла на згради општине са традиционалним називом Цариброд

Државни секретар Иван Бошњак је са амбасадором Бугарске Радком Влајковим и председником општине Димитровград Владицом Димитровим присуствовао свечаности поводом постављања табле на згради општине са традиционалним називом општине – Цариброд.

Државни секретар Бошњак истакао је да је постављањем табле на згради општине Димитровград са традиционалним називом на бугарском језику – Цариброд остварено оно што уставни и законски оквир прописује. „Такође, омогућено је припадницима бугарске националне мањине да се у матичне књиге уписују према правилима бугарског језика и правописа који разликује мушки и женски облик презимена“ рекао је он на округлом столу „Употреба традиционалних назива и упис припадника националних мањина у матичне књиге“.

Бошњак. је нагласио да ове активности недвосмислено потврђују посвећеност Министарства у правцу јачања положаја националних мањина и унапређења законодавног оквира и нивоа имплементације Уставом загарантованих права националних мањина у Србији, у духу толеранције и међусобног уважавања.

На округлом столу су такође учествовали и други предствавнци републичких и општинских институција, Амбасаде Републике Бугарске у Београду, Европског парламента, академске заједнице.