Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи

Стална конференција градова и општина и Савет Европе потписали су данас у Београду Уговор о реализацији пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – II фаза“, који финансирају Европска унија и Савет Европе, а спроводе СКГО и Канцеларија Савета Европе у Београду у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе.

Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе, истакао је значај пројекта који афирмише стручно усавршавање и програме обука у јединицама локалне самоуправе.

„Друга фаза пројекта значајан је след у пружању неопходне подршке општинама и градовима у даљем унапређењу људских ресурса и верујем да ће активности планиране пројектом значајно допринети подизању капацитета локалних самоуправа за пружање квалитетних услуга грађанима“, изјавио је Ружић.

Додао је да је претходна фаза пружила изузетну подршку успостављању службеничког система на локалном нивоу кроз обуке, али и кроз одрађених 35 модела аката за ефикаснију и квалитетнију примену савремених принципа управљања људским ресурсима у локалној самоуправи.

Тобиас Флесенкемпер, шеф мисије Савета Европе у Београду, рекао је да је састанак показатељ начина на који функционише Савет Европе пружајући подршку локалним партнерима. „Данас смо  у просторијама СКГО, месту које представља локалне самоуправе, што указује на нашу жељу да директно подржимо општине и градове у Србији, оснажимо капацитете градова и општина и остављамо наслеђе СКГО који ће квалитетно наставити сарадњу са њима и након завршетка пројекта“, рекао је Флесенкемпер.

„Сарадња са Министарством показује и тежњу Владе Србије да примењује стандарде Савета Европе. Побољшан је дијалог са свим укљученим странама како бисмо унапредили стандарде у локалним самоуправама“, додао је Шеф мисије Савета Европе у Београду.

Душанка Голубовић, председница СКГО и градоначелница Сомбора изјавила је да су највише бенефита у претходној фази пројекта имале пилот локалне самоуправе које су биле корисници пакета подршке у области управљања људским ресурсима, а захваљујући успеху првог дела, сада крећемо у другу фазу пројекта.

Градови и општине у Србији су, кроз прву фазу пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“ добиле значајну подршку у успостављању функције управљања људским ресурсима и стручног усавршавања локалних службеника. Прва фаза пројекта пружила је подршку свим локалним самоуправама у Србији у изградњи капацитета за управљање људским ресурсима и изградњи система за стручно усавршавање. Пројекат ће трајати наредне три године и укупна вредност је четири милиона евра.