ВАЖНA ИНФОРМАЦИЈА У ВЕЗИ БРОЈА ОБАВЕШТЕЊА ЗА ГЛАСАЊЕ  

Због великог броја питања грађана, а у сусрет локалним, парламентарним и покрајинским изборима, који се одржавају 21. јуна 2020. године, подсећамо грађане да могу да добију и до три обавештења за гласање, у зависности од места пребивалишта.

На пример, грађани који живе на територији АП Војводина добијају 3 обавештења за гласање, јер се поред парламентарних и локалних избора, спроводе и покрајински односно избори за избор посланика Скупштине АП Војводина.

Наглашавамо да су наведена обавештења информативног карактера и да нису услов за остваривање бирачког права.

Подсећамо грађане да искористе своје право и провере своје податке у бирачком списку и уколико има било каквих неправилности најкасније до среде, 17. јуна у поноћ поднесу захтев за промену у својој општини или граду по месту пребивалишта.

Јединствени бирачки списак се редовно ажурира, на основу података које државни органи поседују. Примера ради, уколико се грађанин налази на адреси коју није пријавио или нечија смрт није пријављена државном органу, у бирачком списку ће се налазити последња ажурирана информација. С тога опет подсећамо грађане да провере своје податке и пријаве евентуалне промене, уколико то до сада нису учинили.