Влада Србије у Суботици oбележила 365 дана рада

Председница Владе Србије Ана Брнабић, која са својим тимом борави у целодневној посети Суботици у оквиру обележавања годину дана рада Владе, посетила је апотеку „Суботица“, где је истакла да су модернизација државне управе и боље услуге за све грађане приоритет Владе.

„Више електронских сервиса значи мање редова и бирократије, краће процедуре и мањи ризик од корупције. Модерне јавне услуге штеде новац, што омогућава више инвестиција“, изјавила је Брнабић приликом презентације система еРецепт и јединствене листе чекања на здравствене интервенције.

Председница Владе подсетила је да су електронски сервиси осим у државној управи и здравству уведени и у судству, просвети, пољопривреди, грађевинарству.

Нагласила је да Србија има све предуслове да успешно одговори на изазове четврте индустријске револуције, што је основ за даљи развој економије.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић казао је да су електронски рецепти само један делић успешног мозаика који се зове дигитализација и модерна еУправа.

„Оно што ми желимо то је да направимо управу транспарентнијом, једноставнијом, да држава постане сервис грађана и на томе радимо сваког дана у неколико правца. Доносимо непоходне законе, набављамо потребну опрему и улажемо у знање и вештине службеника који су важни јер све промене које уводимо они имплементирају“, рекао је министар Ружић.

Премијерка Ана Брнабић поручила да је идеја водиља Владе да направи брзе, ефикасне и транспарентније јавне услуге за грађане, те да се не чека у редовима и на шалтерима.