ВРЊАЧКА БАЊА – БИСЕР СРПСКОГ ТУРИЗМА

Министарство државне управе и локалне самоправе је пре неколико месеци започело пројекат промоције локалних самоуправа у Србији – Serbian Puzzle који је предастављен на сајту – www.serbianpuzzle.rs.

На овај начин желимо домаћој и иностраној јавности да представимо Србију из једног другачијег, ведријег и занимљивијег угла, а уједно позивамо све јединице локалне самоуправе да се придруже промоцији и постану нови део наше слагалице.

Ове седмице представљамо нашу лепотицу, српске Карлове Вари – општину Врњачка Бања. Са седам минералних извора, 60 хектара паркова, 15.000 постеља и преко 650.000 ноћења годишње, Врњачка Бања је прави драгуљ у српској туристичкој понуди.

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић о општини на чијем је челу и самом пројекту промоције каже:

„Лековитост извора Врњачке Бање, уређени паркови, идеална клима, близина планине Гоч и вековних манастира, изузетна архитектура и надалеко познате манифестације које традиционално окупљају велики број учесника и гостију, само су неки од разлога због којих је Врњачка Бања највеће и најчувеније бањско лечилиште у Србије већ скоро 150 година и веома привлачно туристичко место за одмор, рекреацију и забаву.“

„Велика ми је част и задовољство да општина Врњачка Бања учествује у пројекту Serbian Puzzle и што је међу првим општинама које су на иновативан начин презентоване домаћим и страним инвеститорима.“