Захвалност донаторима који су подржали рефому инспекција

Данас је одржан координациони састанак са донаторима који су до сада подржавали реформу инспекцијског надзора како би се разговарало о постигнутим резултатима и наредним корацима у овој области. Састанак је организовало Министарство државне управе и локалне самоуправе и Европска банка за обнову и развој, у сарадњи са Налед-ом.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изразио је задовољство систематичним приступом реформи где инспектор није заборављен као човек и где се већина активности односи на јачање капацитета и препознавање инспектора као врхунских професионалаца у систему државних службеника Србије.

Састанак са донаторима који су подржали реформу инспекција

„Нема добрих инспекција без добро обучених, мотивисаних и пристојно плаћених инспектора“, подвукао је он.

Министар се захвалио свима на досадашњој подршци и замолио да се и у наредном периоду подрже напори Владе Србије да се створи предвидив привредни амбијент у којем инспектори и лојални привредници сарађују, а где су репресивне мере усмерене ка онима који свесно крше законе и угрожавају здравље и околину наших грађана.

Састанку су присуствовали представници делегације ЕУ у Републици Србији, представници амбасада краљевине Норвешке, Републике Немачке, Републике Италије, представници УСАИД-ових развојних програма и пројеката, представници ОЕБС-а, представници британског Фонда за добро управљање, представници Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији, представници Шведске агенције за развојну сарадњу у Србији и представници удружења “Мрежа инспектора Србије”.