ДАНАС СМО У АРАНЂЕЛОВЦУ!

Потпредседница владе и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички борави у посети Аранђеловцу, где је јутрос дочекала запослене у општинској управи и разговарала са њима.

 

Удовички разговара са председником општине Аранђеловац Бојаном Радовићем, а у фокусу је тема колико је та локална самоуправа спремна за примену одредбе Закона о општем управном поступку од 8. јуна, где је предвиђено да управе више не траже грађанима податке из …службене евиденције које већ поседују – уверења о држављанству, крштенице.

 

Органи ће сами морати да размењују податке из слузбене евиденције и то представља уштеде и у времену и у новцу за грађане.

Потпредседница владе нагласила је да се све то ради да би се од управе направио сервис грађана и привреде и рекла да жели да разговара са грађанима, како би стекли поверење и постали истински контролори датих обећања и испуњења законских обавеза.

Удовички ће се током посете упознати и са процесима доношења одлука на локалу, а планирано је касније у току дана да обиђе зграду општине, посети услужни центар и разговара са грађанима и запосленима.