DANAS SMO U ARANĐELOVCU!

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave dr Kori Udovički boravi u poseti Aranđelovcu, gde je jutros dočekala zaposlene u opštinskoj upravi i razgovarala sa njima.

 

Udovički razgovara sa predsednikom opštine Aranđelovac Bojanom Radovićem, a u fokusu je tema koliko je ta lokalna samouprava spremna za primenu odredbe Zakona o opštem upravnom postupku od 8. juna, gde je predviđeno da uprave više ne traže građanima podatke iz …službene evidencije koje već poseduju – uverenja o državljanstvu, krštenice.

 

Organi će sami morati da razmenjuju podatke iz sluzbene evidencije i to predstavlja uštede i u vremenu i u novcu za građane.

Potpredsednica vlade naglasila je da se sve to radi da bi se od uprave napravio servis građana i privrede i rekla da želi da razgovara sa građanima, kako bi stekli poverenje i postali istinski kontrolori datih obećanja i ispunjenja zakonskih obaveza.

Udovički će se tokom posete upoznati i sa procesima donošenja odluka na lokalu, a planirano je kasnije u toku dana da obiđe zgradu opštine, poseti uslužni centar i razgovara sa građanima i zaposlenima.