Из Фонда за локал подршка пројекту „Нови Пазар у дијалогу“ – Дијалог кафе домаћин младима из Београда и Новог Сада

Министарство државне управе и локалне самоуправе ове године подржало је из Фонда за локал и пројекат „Нови Пазар у дијалогу“, у оквиру кога је Дијалог кафе Нови Пазар био домаћин Каравану младих из Београда и Новог Сада.

Уз подршку МДУЛС-а и града Новог Пазара, поново је активиран Дијалог кафе Нови Пазар, чиме је Нови Пазар поново у мрежи са великим светским центрима.

Задатак домаћина био је да у дијалогу са гостима представи Нови Пазар као град отворен за дијалог и склапање нових трајних пријатељстава. Дијалог кафе је, самим тим, механизам културне и туристичке промоције Новог Пазара у земљи и свету.

Током дводневне посете млади су посетили најзначајније културно- историјске споменике, присуствовали отварању изложбе “Сопоћанска виђења”, предавању „Култура дијалога“ и дружили са младима из Новог Пазара.

Караван младих дијалог кафеа, посебна је активност на пројекту Нови Пазар у дијалогу, који подржава Министарство државне управе и локалне самоуправе и град Нови Пазар, а реализује Центар Дуга, као домаћин Дијалог кафеа Нови Пазар.