Iz Fonda za lokal podrška projektu „Novi Pazar u dijalogu“ – Dijalog kafe domaćin mladima iz Beograda i Novog Sada

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ove godine podržalo je iz Fonda za lokal i projekat „Novi Pazar u dijalogu“, u okviru koga je Dijalog kafe Novi Pazar bio domaćin Karavanu mladih iz Beograda i Novog Sada.

Uz podršku MDULS-a i grada Novog Pazara, ponovo je aktiviran Dijalog kafe Novi Pazar, čime je Novi Pazar ponovo u mreži sa velikim svetskim centrima.

Zadatak domaćina bio je da u dijalogu sa gostima predstavi Novi Pazar kao grad otvoren za dijalog i sklapanje novih trajnih prijateljstava. Dijalog kafe je, samim tim, mehanizam kulturne i turističke promocije Novog Pazara u zemlji i svetu.

Tokom dvodnevne posete mladi su posetili najznačajnije kulturno- istorijske spomenike, prisustvovali otvaranju izložbe “Sopoćanska viđenja”, predavanju „Kultura dijaloga“ i družili sa mladima iz Novog Pazara.

Karavan mladih dijalog kafea, posebna je aktivnost na projektu Novi Pazar u dijalogu, koji podržava Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i grad Novi Pazar, a realizuje Centar Duga, kao domaćin Dijalog kafea Novi Pazar.