Коцељева – бисер Тамнаве

Министарство државне управе и локалне самоуправе наставља промоцију јединица локалне самоуправе широм Србије кроз пројекат „Српска слагалица“ (Serbian Puzzle), у ком градови и општине имају прилику да се представе на недељном нивоу кроз неколико различитих тема (историја, култура, инвестиције, гастрономија…).

Ове седмице у „Српској слагалици“ биће представљена Коцељева. Смештена у плодној Тамнавској равници, у северозападном делу Централне Србије, Коцељева је поносна на своју историју – образованог и храброг Поп Луку, али и садашњост – уређену индустријску зону и подршку локалне власти страним и домаћим фирмама које услове, дозволе и осталу папирологију завршавају у рекордно кратким роковима, имају добре односе са осталим нивоима власти, ниске цене инфраструктурног опремања и образован и вредан радни кадар.

У Коцељеви је зграда Велике школе непокретно културно добро, а са зградом Мале школе, као спомеником културе и црквом, сврстава се у најстарије сачуване грађевине, чинећи урбанистички осмишљен центар места.

На Фестивалу зимнице, сваког последњег викенда септембра,састане се  више од 120 излагача зимнице, воћа и поврћа, меда и ракије из Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Норвешке и поред дружења такмиче се и у припремању ловачког гулаша.

А како припремити туршију, јело тога краја, погледајте на сајту www.serbianpuzzle.rs