Министар Ружић отворио зону бесплатног интернета у Прокупљу

Београд, 16. јул 2017. – Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић данас је свечано отворио зону бесплатног бежичног интернета у Прокупљу, једнoj од најактивнијих општина у наградној игри “Узми рачун и победи”.

“Грађани Прокупља показали су висок степен свести о томе колико је важно борити се против сиве економије”, истакао је министар Ружић и додао да је у првом кварталу ове године број жалби због неправилности које су се дешавале приликом издавања, односно због неиздавања рачуна, већи за 43 одсто у односу на исти период прошле године.

 

Министар Ружић је том приликом нагласио да 85 милиона фискалних рачуна који су послати у оквиру ове наградне игре показује да су грађани спремни да изразе своју лојалност у увођењу реда у држави и фискалне дисциплине. “Грађани су препознали потребу да се уведе ред и то не само у погледу фискалне консолидације, већ и у успостављању финансијске дисциплине у систему широм државе и искрено се надам да ћемо наставити са овим пројектом и наградном игром, како бисмо оптимизирали све те референтне податке”, додао је Ружић.

Такође, он је подсетио да поред увођења бесплатних интернет зона у 12 општина, првих 5 општина добија по 20.000 евра за инфраструктурне пројекте, а то су општине – Бела Паланка, Бела Црква, Пландиште, Димитровград и Голубац. „Грађани ових општина сами ће одлучити који ће се пројекти реализовати, а политика Владе Србије и Министарства државне управе и локалне самоуправе је да се, у директној интеракцији са грађанима, свакодневно ради на побољшању пословног амбијента“, додао је министар.

Осим Владе Републике Србије, организација НАЛЕД-а и компанија „Телеком Србија“ подржали су ову наградну игру.