Ministar Ružić otvorio zonu besplatnog interneta u Prokuplju

Beograd, 16. jul 2017. – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić danas je svečano otvorio zonu besplatnog bežičnog interneta u Prokuplju, jednoj od najaktivnijih opština u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”.

“Građani Prokuplja pokazali su visok stepen svesti o tome koliko je važno boriti se protiv sive ekonomije”, istakao je ministar Ružić i dodao da je u prvom kvartalu ove godine broj žalbi zbog nepravilnosti koje su se dešavale prilikom izdavanja, odnosno zbog neizdavanja računa, veći za 43 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

 

Ministar Ružić je tom prilikom naglasio da 85 miliona fiskalnih računa koji su poslati u okviru ove nagradne igre pokazuje da su građani spremni da izraze svoju lojalnost u uvođenju reda u državi i fiskalne discipline. “Građani su prepoznali potrebu da se uvede red i to ne samo u pogledu fiskalne konsolidacije, već i u uspostavljanju finansijske discipline u sistemu širom države i iskreno se nadam da ćemo nastaviti sa ovim projektom i nagradnom igrom, kako bismo optimizirali sve te referentne podatke”, dodao je Ružić.

Takođe, on je podsetio da pored uvođenja besplatnih internet zona u 12 opština, prvih 5 opština dobija po 20.000 evra za infrastrukturne projekte, a to su opštine – Bela Palanka, Bela Crkva, Plandište, Dimitrovgrad i Golubac. „Građani ovih opština sami će odlučiti koji će se projekti realizovati, a politika Vlade Srbije i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave je da se, u direktnoj interakciji sa građanima, svakodnevno radi na poboljšanju poslovnog ambijenta“, dodao je ministar.

Osim Vlade Republike Srbije, organizacija NALED-a i kompanija „Telekom Srbija“ podržali su ovu nagradnu igru.