МДУЛС добитник Повеље СО Дољевац за допринос развоју општине

„Сарадња државног и локалног нивоа један је од приоритета рада Министарства државне управе и локалне самоуправе у овом мандату, како бисмо заједнички ојачали капацитете на локалу и допринели да свака јединица локалне самоуправе широм земље буде једнако развијена“, поручио је данас државни секретар Министарства Чедомир Ракић на свечаној седници Скупштине општине Дољевац.

Он је на свечаности поводом обележавања Дана општине, испред Министарства, примио Повељу, коју је СО Дољевац доделила МДУЛС као јавно признање за 2021. годину за остварене изузетне резултате и достигнућа у развоју општине.

Државни секретар је изразио уверење да ће пројекат осигурања обала и корита Лисичјег потока узводно од улива у Пусту реку у Пуковцу, у који су МДУЛС и општина заједнички уложили, бити од великог значаја за мештане и поручио да ће Министарство наставити да пружа помоћ градовима и општинама да реализују пројекте који имају за циљ побољшање животних услова на локалу и унапређење услуга и садржаја за грађане Србије.

Он је позвао општину да конкурише за добијање подршке приликом успостављања Јединственог управног места, јер ће, према његовим речима, овај пројекат становницима Дољевца омогућити да брже и лакше заврше све административне послове које имају у својој локалној самоуправи.

Ракић је изразио захвалност свима који су у борби против пандемије корона вируса били на бранику одбране и позвао грађане да поштују мере и савете лекара и вакцинишу се, истичући да је то једини начин да се очува здравље нације и истовремено обезбеди економски напредак државе.

 

Фото галерија