MDULS dobitnik Povelje SO Doljevac za doprinos razvoju opštine

„Saradnja državnog i lokalnog nivoa jedan je od prioriteta rada Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u ovom mandatu, kako bismo zajednički ojačali kapacitete na lokalu i doprineli da svaka jedinica lokalne samouprave širom zemlje bude jednako razvijena“, poručio je danas državni sekretar Ministarstva Čedomir Rakić na svečanoj sednici Skupštine opštine Doljevac.

On je na svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine, ispred Ministarstva, primio Povelju, koju je SO Doljevac dodelila MDULS kao javno priznanje za 2021. godinu za ostvarene izuzetne rezultate i dostignuća u razvoju opštine.

Državni sekretar je izrazio uverenje da će projekat osiguranja obala i korita Lisičjeg potoka uzvodno od uliva u Pustu reku u Pukovcu, u koji su MDULS i opština zajednički uložili, biti od velikog značaja za meštane i poručio da će Ministarstvo nastaviti da pruža pomoć gradovima i opštinama da realizuju projekte koji imaju za cilj poboljšanje životnih uslova na lokalu i unapređenje usluga i sadržaja za građane Srbije.

On je pozvao opštinu da konkuriše za dobijanje podrške prilikom uspostavljanja Jedinstvenog upravnog mesta, jer će, prema njegovim rečima, ovaj projekat stanovnicima Doljevca omogućiti da brže i lakše završe sve administrativne poslove koje imaju u svojoj lokalnoj samoupravi.

Rakić je izrazio zahvalnost svima koji su u borbi protiv pandemije korona virusa bili na braniku odbrane i pozvao građane da poštuju mere i savete lekara i vakcinišu se, ističući da je to jedini način da se očuva zdravlje nacije i istovremeno obezbedi ekonomski napredak države.

 

Foto galerija