МИНИСТАРСТВО И СВЕТСКА БАНКА ЗАЈЕДНО У КРЕИРАЊУ УПРАВЕ ПО МЕРИ СВИХ ГРАЂАНА

На данашњем састанку министра државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића са представницима Светске банке разматрана је досадашња и будућа сарадња две институције на пољу оптимизације и модернизације јавне управе.

„Јавна управа мора да прати модерне токове развоја и да се употребом савремених технологија дигитално трансформише ако заиста жели да буде на услузи грађанима и привреди, а не да буде њихов камен спотицања“, рекао је министар.

Он је напоменуо да су направљени јаки темељи нове управе која се гради, са законским решењима који дефинишу правце рада, као и да се у међувремену радило много на успостављању новог система управљања људским ресурсима, еСервисима, умрежавању база, јачању инспекција и едукацији службеника.

Саговорници су истакли да ће и финансијски споразум између Министарства финансија и Светске банке, вредан 55 милиона долара, значајно допринети унапређењу рада еУправе.

„Развој еУправе је један од најјачих алата у борби против корупције и сиве економије, јер се пословни процеси информатизују и смањује се утицај људског фактора на реализацију услуге“, додао је министар Ружић.