НОРВЕШКА ПОМАЖЕ ЈАЧАЊУ ИНСПЕКТОРА И ДИЈАЛОГУ СА ПРИВРЕДОМ

Нови амбасадор Краљевине Норвешке у Србији Њ.Е. Јорн Јелштад рекао је да је сарадња са Министарством државне управе и локалне самоуправе jaко важна с обзиром на надлежност у координацији реформе јавне управе коју ово Министарство има.

„Посматрамо ово министарство као стуб свих других реформи, јер једино јака управа може да подржи све друге активности у држави“, рекао је амбасадор у разговору са министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем истичући спремност да настави са подршком Министарству.

Министар Ружић је изразио захвалност досадашњој подршци у реформи инспекција и уједначавању инспекцијске и судске праксе и казао да види наставак сарадње у јачању интегритета инспектора и унапређењу дијалога са привредом. „Захваљујући подршци Краљевине Норвешке, преполовили смо време доношење одлука другостепених органа“, истакао је министар.

„Управо дијалог државе, инспекција и привреде допринео је данашњим резултатима којима се веома поносимо“, рекао је он и нагласио да су данас инспектори савезници добре привреде, док се репресивне мере чувају искључиво за оне који свесно крше закон.