Одржан последњи тренинг за инспекторе у Београду

Данас и јуче су у Привредној комори Београда, Партнери Србија организовали последњи у низу тренинга за инспекторе – будуће тренере за поступање по новом Закону о инспекцијском надзору. Тренинг је организован у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе а уз подршку УСАИД Пројекта за боље услове пословања. Реч је о интерактивном тренингу који се састоји од инструкција, презентација и вежби, путем којих се инспектори обучавају како о примени Закона о инспекцијском надзору, тако и о побољшању њихових комуникационих и презентационих вештина.

 

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Жељко Ожеговић је заједно са међународним стручњаком за регулаторну реформу, инспекцијски надзор и питања процене ризика Доналдом Мекреом, честитао инспекторима успешан завршетак обуке и уручио им пригодне сертификате.

Ожеговић је у краћем обраћању поручио инспекторима да се ове обуке спроводе како би се поправио имиџ инспекцијских служби, а самим тим и имиџ државе. Он је додао да сада свим инструкторима који су прошли обуку предстоји да пренесу стечено знање својим колегама како би свој посао обављали што квалитетније и ефикасније.

На последњој сесији тренинга у Београду учествовало је 34 инспектора, који су овим путем оспособљени да у будућности држе тренинге, а завршетком обуке коначан број инспектора – инструктора је достигао 326.