Održan poslednji trening za inspektore u Beogradu

Danas i juče su u Privrednoj komori Beograda, Partneri Srbija organizovali poslednji u nizu treninga za inspektore – buduće trenere za postupanje po novom Zakonu o inspekcijskom nadzoru. Trening je organizovan u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave a uz podršku USAID Projekta za bolje uslove poslovanja. Reč je o interaktivnom treningu koji se sastoji od instrukcija, prezentacija i vežbi, putem kojih se inspektori obučavaju kako o primeni Zakona o inspekcijskom nadzoru, tako i o poboljšanju njihovih komunikacionih i prezentacionih veština.

 

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović je zajedno sa međunarodnim stručnjakom za regulatornu reformu, inspekcijski nadzor i pitanja procene rizika Donaldom Mekreom, čestitao inspektorima uspešan završetak obuke i uručio im prigodne sertifikate.

Ožegović je u kraćem obraćanju poručio inspektorima da se ove obuke sprovode kako bi se popravio imidž inspekcijskih službi, a samim tim i imidž države. On je dodao da sada svim instruktorima koji su prošli obuku predstoji da prenesu stečeno znanje svojim kolegama kako bi svoj posao obavljali što kvalitetnije i efikasnije.

Na poslednjoj sesiji treninga u Beogradu učestvovalo je 34 inspektora, koji su ovim putem osposobljeni da u budućnosti drže treninge, a završetkom obuke konačan broj inspektora – instruktora je dostigao 326.