ПOMAЖЕМО МОДЕРНИЗАЦИЈУ РАДА ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је посетио општину Медвеђа и разговарао са руководством о начинима за унапређење услуга које општинска управа пружа и пројектима за бољи живот грађана те општине.

Кроз Фонд за локал Министарства државне управе и локалне самоуправе ова општина добила је 1.460.000 динара за модернизацију рада општине, тачније набавку рачунарске опреме.

Реформишемо целокупну управу и сваки процес рада да бисмо били бољи за све наше грађане и разумем да је изазов да одговорите на све промене када немате довољно капацитета“, рекао је министар додавши да управо зато постоји овај Фонд Министарства и други пројекти на којима Министарство ради.

Од прошле године смо коначно у могућности да конкретно помогнемо општинама да реше досадашње проблеме и крену у промене и тако будемо бржи, услужнији за наше грађане“, казао је Ружић и додао да се са руководством општине Медвеђа разговарало и о финансирању успостављања еПарламента.

Имајући у виду мултиетнички састав општине, министар је указао да је управо то квалитет више тој општини, али и већа одговорност да услуге буду доступне свакој мањини.

Четири закона смо донели прошле године који се директно тичу мањина, омогућавају исписивање топонима на језику мањине, дају предност припадницима мањине при запошљавању и омогућавају добровољан упис националне припадности у матичне књиге“, подвукао је он и рекао да очекује да ће имплементација политика које доноси влада бити бржа и ефикаснија на локалу.

Политика Владе има доминантну подршку у овом крају и она ће бити вреднована 8. септембра на локалним изборима“, закључио је министар.