POMAŽEMO MODERNIZACIJU RADA OPŠTINE MEDVEĐA

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je posetio opštinu Medveđa i razgovarao sa rukovodstvom o načinima za unapređenje usluga koje opštinska uprava pruža i projektima za bolji život građana te opštine.

Kroz Fond za lokal Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ova opština dobila je 1.460.000 dinara za modernizaciju rada opštine, tačnije nabavku računarske opreme.

Reformišemo celokupnu upravu i svaki proces rada da bismo bili bolji za sve naše građane i razumem da je izazov da odgovorite na sve promene kada nemate dovoljno kapaciteta“, rekao je ministar dodavši da upravo zato postoji ovaj Fond Ministarstva i drugi projekti na kojima Ministarstvo radi.

Od prošle godine smo konačno u mogućnosti da konkretno pomognemo opštinama da reše dosadašnje probleme i krenu u promene i tako budemo brži, uslužniji za naše građane“, kazao je Ružić i dodao da se sa rukovodstvom opštine Medveđa razgovaralo i o finansiranju uspostavljanja eParlamenta.

Imajući u vidu multietnički sastav opštine, ministar je ukazao da je upravo to kvalitet više toj opštini, ali i veća odgovornost da usluge budu dostupne svakoj manjini.

Četiri zakona smo doneli prošle godine koji se direktno tiču manjina, omogućavaju ispisivanje toponima na jeziku manjine, daju prednost pripadnicima manjine pri zapošljavanju i omogućavaju dobrovoljan upis nacionalne pripadnosti u matične knjige“, podvukao je on i rekao da očekuje da će implementacija politika koje donosi vlada biti brža i efikasnija na lokalu.

Politika Vlade ima dominantnu podršku u ovom kraju i ona će biti vrednovana 8. septembra na lokalnim izborima“, zaključio je ministar.