ПРВА ПОСЕТА ИЗ ФРАНЦУСКЕ НАКОН МАКРОНА НА ТЕМУ РЕФОРМЕ ЈАВНЕ УПРАВЕ

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић биће домаћин, у уторак 10. септембра, државном секретару за јавну администрацију Оливиеру Дисопту (Olivier Dussopt) , који је у француском систему ранг министра.

С обзиром да је ово прва званична посета неког француског званичника након посете француског председника Макрона Србији, министар је данас разговарао са новим амбасадором Француске Жан Луј Фалконијем (Jean-Louis Falconi) о предстојећој посети.

Ружић је оценио и да је долазак Дисопта у Србију веома важан: „То показује колико је реформа јавне управе значајна за даљи напредак Србије у евроинтеграцијама“, истакао је министар.

Захвални смо да подршци коју нам Француска даје у реформи јавне управе – у успостављању Националне академије за јавну управу, стручном усавршавању, управљању људским ресурсима и у сектору добре управе“, рекао је министар Ружић.

Истакао да је реформа јавне управе један од три критеријума за улазак у ЕУ и нагласио да је због тога веома значајна подршка Француске на том путу.

Подсетио је да су Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије и Министарство за јавну управу и јавне рачуне Француске потписали током посете  Макрона споразум о јачању сарадње у областима стручног усавршавања, управљања људским ресурсима и доброг управљања.