Расписан јавни позив за доделу средстава из Буџетског фонда за националне мањине

Министарство државне управе и локалне самоуправе расписало је данас јавни позив за доделу средстава из Буџетског фонда за финансирање програма и пројеката из области информисања на језицима националних мањина у 2018. години.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је тим поводом изјавио да је овај Фонд активиран прошле године након 15 година постојања и да је ове године за ове потребе обезебеђено у буџету 21.8 милиона динара, што је 12 пута више средстава у односу на претходну годину. „На унапређење положаја националних мањина се у Министарству доста ради. Припремили смо измене прописа којима побољшавамо оквир за оставривање права наших националних мањина, а овим Фондом настојимо да допринесемо унапређењу информисања на језицима националних мањина медија и програма на језицима националних мањина.“

Конкурс за пријаву пројеката је отоворен до 5. јуна 2018. године, а право учешћа имају установе, удружења, фондације, привредна друштва и друге организације чији су оснивачи национални савети националних мањина, организације цивилног друштва које имају седиште на територији Републике Србије и чија је област деловања заштита и унапређење права и положаја припадника националних мањина, као и задужбине, фондације и конференције универзитета, односно академија струковних студија.