Ружић: Из Фонда за локал подршка реконструкцији Градске куће у Сенти и увођењу е-парламента

Из Фонда за локал подржали смо два важна пројекта у Сенти – реконструкцију фасаде на Градској кући и увођење е-парламента, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић током обиласка тих пројеката и изразио задовољство сарадњом са Општином Сента.

Он је истакао да је веома значајно јер реализована значајна фаза реконструкције фасаде Градске куће у Сенти, која је, како је рекао,и споменик културе.

“Шест милиона динара колико смо определили уз исто толико средстава које је обезбедила локална самоуправа Сенте били су довољни да се реализује импозантна фаза радова. Сматрам да је наша обавеза да нађемо начина да се овај пројекат до краја реализује, јер најбољи су они пројекти који се заврше”, рекао је Ружић.

У Сенти је и модернизована и дигитализована скупштинска сала на начин који омогућава олакшан рад свим одборницима, а Ружић је оценио да је тај пројекат веома важан са аспекта електронске управе, јер Министартво жели да  такав пример преслика на све јединице локалне самоуправе у Србији.

Из Фонда за локал у 2019. години Општина Сента је добила средства износу од 648.000 динара надоградњу е-скупштинског система.