Ružić: Iz Fonda za lokal podrška rekonstrukciji Gradske kuće u Senti i uvođenju e-parlamenta

Iz Fonda za lokal podržali smo dva važna projekta u Senti – rekonstrukciju fasade na Gradskoj kući i uvođenje e-parlamenta, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić tokom obilaska tih projekata i izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Opštinom Senta.

On je istakao da je veoma značajno jer realizovana značajna faza rekonstrukcije fasade Gradske kuće u Senti, koja je, kako je rekao,i spomenik kulture.

“Šest miliona dinara koliko smo opredelili uz isto toliko sredstava koje je obezbedila lokalna samouprava Sente bili su dovoljni da se realizuje impozantna faza radova. Smatram da je naša obaveza da nađemo načina da se ovaj projekat do kraja realizuje, jer najbolji su oni projekti koji se završe”, rekao je Ružić.

U Senti je i modernizovana i digitalizovana skupštinska sala na način koji omogućava olakšan rad svim odbornicima, a Ružić je ocenio da je taj projekat veoma važan sa aspekta elektronske uprave, jer Ministartvo želi da  takav primer preslika na sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji.

Iz Fonda za lokal u 2019. godini Opština Senta je dobila sredstva iznosu od 648.000 dinara nadogradnju e-skupštinskog sistema.