РУЖИЋ: ЈЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО УСКОРО И У УЖИЦУ

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је данас у Ужицу да ће у том граду почетком августа ове године бити отворено Јединствено управно место, што ће грађанима омогућити да брзо и ефикасно, на једном месту,  заврше послове које имају са управом.

Он је, обилазећи радове на уређењу и адаптацији простора за Јединствено управо место,  рекао да је Министарство државне управе и локалне самоуправе  отварање ЈУМ- а у Ужицу подржало са осам милиона динара.

„ЈУМ као концепт представља још један корак даље ка приближавању циљу који смо себи зацртали – да постанемо прави сервис грађанима и права подршка свим институцијама да раде на свеукупном бољитку“, рекао је министар.

Нагласио је да је циљ да грађани Ужица сада све послове заврше на једном месту  и да не морају  да обилазе шалтере у више различитих институција.

Ружић се током посете Ужицу састао и са градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем, са којим је обишао и радове на реконструкцији партера испред Народног музеја, које је Министарство државне управе и локалне самоуправе подржало из Фонда за локал за 2019. годину са три милиона динара.

„Драго ми је што је Ужице препознало потребе својих грађана и конкурисало за ове важне пројекте. Задовољан сам учинком и очекујем да ћемо и убудуће успешно сарађивати како би унапредили квалитет услуга које пружамо грађанима“, рекао је Ружић.

Министар Ружић је подсетио да је Министарство државе управе и локалне самоуправе ове године први пут доделило годишње награде за најбољу општинску или градску управу у примени принципа доброг управљања и да је Ужице награђено за транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе.

Ружић ће обићи и Општину Бајина Башта и радове на уређењу биoскопа, а тај пројекат је такође Министарство подржало из Фонда за локал.